Νοέ 19, 2011

Posted in Ανακοινώσεις

Προβολές Άρθρου : (419)

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Περίληψη:προταση πολιτικης γραμμης που δεν εγκριθηκε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ
«Το διευρυνόμενο πολιτικό πεδίο που εκτείνεται και οφείλει να καλύπτει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, είναι αυτό που ιστορικά χαρακτηρίζεται ως «ο Πατριωτικός Χώρος».Χώρος με πολλά ορφανά πολιτικά υποκείμενα, εξ αιτίας της μετάλλαξης των κομμάτων. Πχ που είναι η Ελληνική σημαία στο σήμα του πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσ ; «Την καίνε πλέον με θράσος οι αναρχίζουσες συνιστώσες του».Ο κλασσικός διπολισμός Δεξιά –Αριστερά και Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ ως βασικοί άξονες αντιπαράθεσης έχουν χάσει την δυναμική τους, ο δικομματισμός είναι ουσιαστικά νεκρός, τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στην ουσία των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών των κομματικών σχηματισμών!Η ομογενοποίηση των δύο χώρων συντελέστηκε με την κυβερνητική αλληλοδιαδοχή τους και την διαχειριστική σύγκλιση. Ταυτόχρονα σε κάθε ένα από τα δύο κόμματα εξελίχθηκαν εσωτερικές ανακατατάξεις με υπερίσχυση των εκσυγχρονιστικών, αναπροσαρμοστικών στον καπιταλισμό πτερύγων τους. Η μετάλλαξη αυτή είναι έκδηλη και πασιφανής.

Μια κοινή αμερικανόστροφη, οικονομικά νεοφιλελεύθερη, κοινωνικά βαβυλωνιακή, πολιτισμικά νεωτερική και πολιτικά νεοκαπιταλιστική ροπή, ισοπέδωσε τις εσωτερικές πτέρυγες των δύο κομμάτων.

Η παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού ενσωμάτωσε την σοσιαλνεοφιλελεύθερη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που κινείται πλέον με γνώμονα τις αρχές της διάσκεψης του «σοσιαλιστή» Κλίντον στην Φλωρεντία το 1999 (να μην αποκαλούνται πια σοσιαλιστικές, αλλά προοδευτικές οι κυβερνήσεις τους), η δε «παγκόσμια διακυβέρνηση», έγινε η κεντρική ιδέα του Γ Παπανδρέου.

Για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια οι εθνομηδενιστές, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, διέλυσαν κυριολεκτικά το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και περιθωριοποίησαν, έως εξόντωσαν με κάθε τρόπο όλους τους εκφραστές του, το έργο αυτό το ολοκλήρωσε πρόσφατα ο ΓΠ. Η ΝΔ με ένα ετερόκλητο ηγετικό σχήμα ταλαντώνεται μεταξύ της λαϊκής και φιλελεύθερης δεξιάς με κεντρικό παρονομαστή την επιβολή φιλοαμερικανικής γραμμής.

Την τελευταία δεκαετία η κοσμοπολίτικη δεξιά περιφρόνησε και καθύβρισε τους πατριώτες της και τους εξώθησε στην έξοδο και την οριστική αποστασιοποίηση από την ΝΔ. Η εκλογή Α Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ έγινε κατά περίεργο τρόπο από και από δυναμικούς εκφραστές της εκσυγχρονιστικής ομάδας τουκόμματος, που διατηρούν ακέραιες και συνεχίζουν να διατυπώνουν τις κοσμοπολίτικες απάτριδες απόψεις τους.

Η πολιτική συμφωνία Γ Παπανδρέου- Α Σαμαρά για μείωση των βουλευτών σε 200 και την άμεση εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό, είναι μια συνταγματική αλλαγή βάσει του αμερικανικού προτύπου πολιτεύματος (Προεδρική Δημοκρατία- Γερουσία).

Η πολιτική συμφωνία περιλαμβάνει και την τήρηση της αμοιβαίας ατιμωρησίας των ενεχόμενων στελεχών τους σε σκάνδαλα, κάτι που ήταν προσύμφωνο της συνεννοημένης μεταβίβασης της σκυτάλης εξουσίας από τον Κ Καραμανλή στον ΓΠ το 2009.

Είδαμε πρόσφατα το θέατρο με την υπόθεση Ζήμενς, όπου αλληλοαπαλλάχθηκαν προκλητικά….

Το γεγονός αυτό εξοργίζει τον λαό και απελευθερώνει τεράστιες δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται πλέον «ανένταχτοι πολίτες».

Η ιδιαίτερη σχέση των δύο αρχηγών, μέσω της συμμετοχής τους στις εργασίες της λέσχης bilderberg ,τροφοδοτεί την σκέψη μας για πολλά ενδεχόμενα. Και μην πεί κανείς ότι αυτό είναι δευτερεύον, θυμίζω ότι την φράση «η λέσχη bilderberg είναι άντρο συνομωσιών ενάντια στα έθνη και τους λαούς» την διατύπωσε ο αείμνηστος Α Παπανδρέου. Αυτός δεν ήξερε να προσκυνήσει;

Δεν ήθελε! Τα «παιδία παίζει και τον λαό εμπαίζει».

Να αποφύγουμε την παγίδα να μας περιθωριοποιήσουν ως άκρο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είμαστε κόμμα του μέτρου και της θετικής στάσης.

Να επιλέξουμε την Εποικοδομητική Αντιπολίτευση και να αφήσουμε την στείρα άρνηση σε άλλους. Μετά τη εγκατάλειψη και την γενικευμένη διαχρονικά εξόντωση από μέρους του ΠΑΣΟΚ της πατριωτικής του πτέρυγας,υπάρχει κενό στην πατριωτική αριστερά.

Προσωπικά έχω λογοκριθεί απο τα μέσα επιβολής και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που όποιον δεν έχουν πολιτικό υπηρέτη τον θεωρούν άχρηστο, αν δεν τους εξυπηρετεί τα άνομα συμφέροντα και επικίνδυνο αντιρρησία, αν τους τα αποκαλύπτει.

Η δικαιολογημένη κρίση εμπιστοσύνης του λαού με τα συνθήματα «ψεύτες και κλέφτες» που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει οριστικά παγιωθεί και είναι μη αναστρέψιμη.

Η κλεψύδρα έσπασε πια και δεν μεταφέρονται από τον ένα στον άλλο οι δυσαρέσκειες, ως ψήφοι διαμαρτυρίας. Το κλασσικό συντεχνιακό πελατειακό σύστημα έχει καταρρεύσει με όλες τις εκδοχές του. Απελευθερώνονται τεράστιες δυνάμεις, όχι μόνο λόγω θυμού και οργής, αλλά και λόγω επανοριοθέτησης και μετατόπισης του άξονα των αντιθέσεων.

Επείγει η εθνική συνεννόηση, ο σύγχρονος πατριωτισμός και η επανανομιμοποίηση της εθνικής ιδεολογίας 15 χρόνια αφότου έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου και 13 από την απώλεια του Κ Καραμανλή, που συμφωνούσαν στα περισσότερα για τα εθνικά θέματα. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΓΠ φαντάζει στον οπαδό του ΠΑΣΟΚ ως αντιΑντρέας…

Ο Πατριωτισμός είναι αυτό που ενώνει όλους τους Έλληνες και ως εκ τούτου είναι συνεκτική δύναμη πολιτικής ισχύος. Θα ήθελα να αντιδιαστείλω την αναφορά μου στο Κέντρο του πολιτικού συστήματος, ως χώρο σύνθεσης και ενότητας και όχι ως ουδέτερο χώρο τεχνητής αποχής από την ανάληψη των ευθυνών. Το Εθνικό Κέντρο δεν είναι αδιάφορο και μεσοβέζικο, είναι μάχιμο και διεξοδικό, παρεμβαίνει και ενώνει.

Εμείς όταν αναφερόμαστε στο κέντρο, το εννοούμε πάντοτε μέσα από την Εθνική Στρατηγική και την δυναμική σύνθεση και σε αντίθεση με την τακτική του κάθε πολιτικού πόντιου Πιλάτου.

Εμείς να αναλαμβάνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες, δεν είμαστε σε παθητική αναμονή και προσμονή, πληρώνουμε γενναία το πολιτικό κόστος του θάρρους της γνώμης μας. Η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και το όχι σε όλα στον εφαρμοστικό νόμο, έχουν ανατρέψει την θεωρεία της «ενσωμάτωσης».

Επειδή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπληρωματικές δυνάμεις αρνητικής επιβεβαίωσης του συστήματος, αναζητείται πολιτικός φορέας, που να έχει τα εχέγγυα, ώστε να συμμετέχει στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.

Η περίπτωση της κ Μπακογιάννη περιγράφει απλά το αδιέξοδο του άκρατου νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα.

Ο κ Φ Κουβέλης τοποθετώντας την κ Μ Ρεπούση (βιβλίο παραχάραξης της Ιστορίας) στο πολιτικό συμβούλιο και υπεύθυνη παιδείας σηματοδότησε τον χαρακτήρα του εγχειρήματος του ως εθελόδουλου στην στρατηγική της νέας τάξης πραγμάτων!

Η επιλογή της ποιοτικής μετατροπής μας σε Κυβερνητικό κόμμα έχει προσανατολίσει τον χώρο στην συστηματική συγκρότηση του Προγραμματικού πολιτικού λόγου.

Αυτό στενοχωρεί το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που έχουν χάσει την πολιτική τους αξιοπιστία και βλέπουν μια νέα εν δυνάμει πολιτική οντότητα να απειλεί με την σοβαρότητα της το 60% των απελευθερωμένων οπαδών τους, που δηλώνουν ότι αποχώρησαν οριστικά. Η αλήθεια είναι ότι τους απέμειναν μόνο οι μέτοχοι εξουσίας και η κομματικά έμμισθη και ευνοούμενη γραφειοκρατία τους.

Το δημόσιο κάλεσμα στους ανέντακτους η περιθωριοποιημένους πατριώτες όλων των κομμάτων για συμπόρευση, βρίσκει έτοιμες και ώριμες πολλές δυνάμεις να συμφωνήσουν μαζί μας.

Η Πατριωτική Συμπαράταξη είναι γεγονός σε συνθετική εξέλιξη. Τώρα πια που έχασε την πολιτική της συνοχή και ακροβατεί πολιτικά η μη αυτοκαθαρθείσα ΝΔ και ξεγυμνώθηκε ο περιβόητος βαβυλωνιακός πολυπολιτισμός του μειονοτικού κατακερματιστή Γ Παπανδρέου, οι Έλληνες δεν είναι τυφλοί από τα πάθη των κομματικών στρατών. Η συναισθηματική εξάρτηση τελείωσε!

Η αλήθεια καίει και καθαίρει τα τεχνητά σύνορα μεταξύ των πολιτών. Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι πλέον όχι μόνο αφανείς εταίροι, αλλά και εμφανείς συγκυβερνήτες με πλήρη συνενοχή.

Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού είναι επιβεβλημένη. Οι πολίτες, όσο οι δύο θεατρικοί μονομάχοι τα βρίσκουν και συμφωνούν στη λεηλασία των εθνικών πόρων, ενώνονται και αυτοί εναντίον της διπλής συμπαιγνίας.

Στην Ελλάδα οι δύο ευρύτερες παρατάξεις δεν μπορούν πια να χαρακτηριστούν ούτε ως κεντροδεξιά, ούτε ως κεντροαριστερά, εξαιτίας της μετάλλαξης των κομμάτων. Μόνο ως αρπακτικά της εξουσίας θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα σημερινά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι κομματικοί τους στρατοί είναι εχθροί του λαού και τους μισεί φανατικά. Η νέα διαχωριστική γραμμή που ισχύει, είναι μεταξύ των δύο αντίθετων δρόμων: «Νέα τάξη Πραγμάτων ή Εθνική Αντίσταση με εναλλακτική Πρόταση απέναντι στην ισοπέδωση».
Δίχως ένα υπαρκτό πολιτικό σχήμα υπέρβασης των εγωισμών δεν μπορεί να πετύχει η ανασύσταση ενός νέου Εθνικού Κέντρου επιβίωσης του Ελληνισμού.

Να επιτευχθεί αμφίπλευρη διεύρυνση πέρα από τον κλασσικό διαχωρισμό Δεξιά-Αριστερά!!

Γι αυτό το σύνθημα «Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς» είναι η επισφράγιση της σταθερής πλεύσης