Αυγ 5, 2011

Posted in ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Προβολές Άρθρου : (480)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Περίληψη:ΔΕΙΤΕ την πρωτολογία http://youtu.be/wsJyiremNCI

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

δείτε την δευτερολογία

http://youtu.be/2X4tJjWL3A0

«Ιστορικό ξεκαθάρισμα των πολιτικών λογαριασμών του Αλέξανδρου Xρυσανθακόπουλου με το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ψήφιση νόμου για τα ηλεκτρονικά παίγνια, έγινε κατά την σημερινή (3.8.11) ολομέλεια της Βουλής.» Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Αχαΐας του ΛΑΟΣ, η οποία συνεχίζει με τα εξής:

«Παράλληλα, ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, προκαλώντας την πολιτική έκρηξη του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα.

Αρχικά, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την προκάλεσε ευθέως να απαντήσει:

«Επειδή έχω υποστεί –είναι γνωστό σε όλους- μια μεγάλη επίθεση και υπέστην πολλά τηλεδικεία, διότι συγκρούστηκα με τις επιχειρηματικές φαμίλιες –εκτός από τις πολιτικές έχουμε και επιχειρηματικές φαμίλιες- σήμερα παίρνω το λόγο και επί προσωπικού και επί της αρχής.

Κατ’ αρχήν, κοιτάζω στα μάτια τους συναδέλφους Υπουργούς και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίον κοιτάζω στην ψυχή που είναι καθάρια, και λέω: Έχετε να πείτε τίποτα; Ξαναρωτώ: Έχετε να πείτε τίποτα;»

Για να συνεχίσει ο κ.Χρυσανθακόπουλος, απευθυνόμενος σε ολόκληρο το Σώμα:

«Οφείλω να επιμένω, γιατί είναι θέμα τιμής, πολιτικής τιμής που μου έδωσε ο λαός να με επανεκλέξει. Εσείς, όμως, έχετε να πείτε κάτι;

Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι δεν έχετε να πείτε και ως εκ τούτου οφείλω να μιλήσω εγώ πλέον. Λυπάμαι πολύ για όλους εσάς, τους ογδόντα Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που σας είχε μισθώσει ο «εθνικός προμηθευτής».

Λυπάμαι για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που επιτέθηκαν εναντίον μου τότε, γιατί ανήκουν σε αυτά τα συμφέροντα, στην κοινοπραξία.

Επίσης, όλοι αυτοί που έπεσαν να με κατακρεουργήσουν, είπαν ποτέ ότι αποκαταστάθηκα από τον Κώστα Σημίτη στις 15 Ιουλίου 2003;

Ούτε στα ψιλά. δεν γράφτηκε!

Είπαν ποτέ ότι καταδίκασαν τον Αγιοστρατίτη τον δικηγόρο και τον Τριανταφυλόπουλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας τελεσίδικα; Ποτέ.

Έδειξε ποτέ κανείς την πρότασή του εναρμονισμού με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, σε σχέση με τα παίγνια, την οποία κατέθεσα επισήμως οκτώ ημέρες προτού μου γίνει η επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών –τα Πρακτικά της Επιτροπής παιγνίων είναι εδώ- με τη συνυπογραφή του κ. Ρεγκούζα; Και τότε μάλιστα ήταν ο κ. Γκατζής και ο κ. Λαφαζάνης στη διακομματική που εκπονήσαμε τις απόψεις. Ειπώθηκε ποτέ τίποτε; Όχι.

Και τότε, τι νόημα έχει να είναι κανείς σε αυτό το έδρανο, όπου έχει διαταχθεί αποσιώπηση;

Ξέρετε, κατά βάθος όλοι έχετε κάτι να πείτε, όλοι όσοι έχετε υπαχθεί σε αυτό το παιχνίδι, όλοι όσοι έχετε υπηρετήσει αυτό το σύστημα, όσοι είστε μέρος του συστήματος.

Το έγκλημα είναι διαρκές και διακομματικό. Εμένα, πάντως, κανείς δεν με κάλεσε ποτέ να μου πει, ακόμη και όταν έκανα υπομνήματα, τι γίνεται, πώς θα ξεμπλοκάρουμε τη χώρα και γιατί η δημοκρατία θα βάλλεται συνεχώς. Κανείς!»

Στη συνέχεια, όταν προκλήθηκε από τον Χρήστο Πρωτόπαπα, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και καταγγελτικός:

«Κύριε Πρωτόπαππα, Παγκράτι, Δαμάρεως 100, από πάνω γωνία, Αρίβου και Δαμάρεως, η θεία μου, εκεί που έμενα εγώ, απέναντι από το δικό σας διαμέρισμα. Πείτε που μένετε τώρα και μετά πάρτε το λόγο!»

Για να συνεχίσει ο κ. Χρυσανθακόπουλος:

«Οι σκουληκόμυγες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Νέας Δημοκρατίας και όλοι αυτοί, οι οποίοι κάθονται στα λερωμένα σπαθιά των δημίων του ελληνικού λαού, ξέρουν πολύ καλά τι λέω. Είναι γνωστό στους πάντες. Στον πόλεμο συμφερόντων, όταν συγκρούεται η μία ομάδα από την άλλη βγαίνει η «Ελευθεροτυπία» και καταγγέλλει τους τάδε και παρακαταγγέλλει τους τάδε.

Θα ξεκινήσετε όλοι σας και θα δεχθείτε το πόθεν έσχες και το άνοιγμα λογαριασμών και των offshore όλων, δίχως καμία παρεμπόδιση, γιατί τα έχετε συγκαλύψει όλα.

Θα ανοίξετε τα ταμεία του κόμματός σας και τους κομιστές, οι οποίοι κρατούσαν και ποσοστά και θα κάνετε λογαριασμούς. Γιατί εδώ απαγορεύσατε να έρθουν να καταθέσουν.

Θα είστε σαφείς και συγκεκριμένοι γιατί είστε κατηγορούμενοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν είμαι εγώ κατηγορούμενος που σας ονομάζω.

Και αν έχετε ευθιξία, προσωπική, θα μου απαντήσετε γιατί, όταν εγώ βαλλόμουν από το σύστημα και σας ζήτησα, κάνοντας αγωγή στον ΑΛΦΑ, όταν εμφανιζόταν ως περιφερειακός σταθμός, μου είπατε «είναι δικός μας άνθρωπος», δεν μου δώσατε τα χαρτιά της ιδιοκτησίας του σταθμού, δεν μπόρεσα να κάνω το καθήκον μου σαν Βουλευτής, για την υπόληψή μου.

Συγκαλύψατε τα πάντα.

Έγιναν δικαστήρια, τα οποία στη συνέχεια αναιρέθηκαν, παρενέβη το παραδικαστικό για να αλλάξει η απόφαση με την κυρία Δαβίου και έγινε δικαστήριο στο οποίο μετά από 18 μήνες ο εισηγητής δεν έφερε εισήγηση, για να συγκαλύψει την απέναντί μου επίθεση.

Το σύστημα όλο, το δικό σας, είναι γνωστό. Και έχετε θράσος να λέτε εδώ πέρα ποιοι;

Είστε οι βαρόνοι του συστήματος, διότι εμένα κανένα από αυτά τα μέσα ενημέρωσης δεν μου επιτρέπει να εμφανιστώ

Και σήμερα ξεκίνησα κοιτώντας σας στα μάτια -γιατί εγώ μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια- και ζητώντας σας να ξεκαθαρίσετε τη στάση μας απέναντί μου σε αυτό που ψηφίζετε.

Το 2002 προειδοποίησα ότι θα μας καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί καταργείτε τα τεχνικά παίγνια. Αφήστε τα τυχερά. Θα πληρώσετε από την τσέπη σας τα 32.000 που πέφτουν καθημερινά πρόστιμο εις βάρος του ελληνικού λαού γιατί ψηφίσατε λάθος νόμο τότε;»

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

Ολόκληρη η απομαγνητοφωνημένη ομιλία του κ. Χρυσανθακόπουλου στη Βουλή, έχει ως ακολούθως:

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Παρακαλείται ο κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, να λάβει το λόγο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Ως γνωστόν, στον πολιτικό στίβο πρώτα κυριαρχούν τα συμφέροντα. Η ιδεολογία χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Η ευαισθησία απουσιάζει, γιατί θεωρείται αδυναμία. Η ειλικρίνεια διώκεται, διότι δεν συμφέρει. Η ιστορική μνήμη διαγράφεται, όταν θα πρέπει κανείς να αποσιωπήσει δεινά. Το «συγγνώμη» δεν υπάρχει ποτέ, η ευγένεια είναι τεχνητή, συμβατική και οι πολιτικές σχέσεις σίγουρα είναι σχέσεις εξισορρόπησης των δυνάμεων που παρεμβαίνουν.

Επειδή έχω υποστεί –είναι γνωστό σε όλους- μια μεγάλη επίθεση και υπέστην πολλά τηλεδικεία, διότι συγκρούστηκα με τις επιχειρηματικές φαμίλιες –εκτός από τις πολιτικές έχουμε και επιχειρηματικές φαμίλιες- σήμερα παίρνω το λόγο και επί προσωπικού και επί της αρχής.

Κατ’ αρχήν, κοιτάζω στα μάτια τους συναδέλφους Υπουργούς και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή τον οποίον κοιτάζω στην ψυχή που είναι καθάρια, και λέω: Έχετε να πείτε τίποτα;

Ο υπουργός και οι παριστάμενοι βουλευτές σιωπούν…..

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Προχωρήστε, κύριε συνάδελφε. Το σωστό ρητορικό ερώτημα να μην γίνεται πραγματικό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προχωρώ. Έχετε να πείτε τίποτα;

Ο υπουργός και οι παριστάμενοι βουλευτές σιωπούν…..

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Συνεχίστε, κύριε συνάδελφε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ξαναρωτώ: Έχετε να πείτε τίποτα;

Ο υπουργός και οι παριστάμενοι βουλευτές σιωπούν…..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Και εδώ θέλω να ξαναρωτήσω: Τι έχετε να πείτε απέναντί μου; Οφείλω να επιμένω, γιατί είναι θέμα τιμής, πολιτικής τιμής που μου έδωσε ο λαός να με επανεκλέξει. Εσείς, όμως, έχετε να πείτε κάτι;

Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι δεν έχετε να πείτε και ως εκ τούτου οφείλω να μιλήσω εγώ πλέον. Λυπάμαι πολύ για όλους εσάς, τους ογδόντα Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που σας είχε μισθώσει ο «εθνικός προμηθευτής». Λυπάμαι για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που επιτέθηκαν εναντίον μου τότε, γιατί ανήκουν σε αυτά τα συμφέροντα, στην κοινοπραξία.

Επίσης, όλοι αυτοί που έπεσαν να με κατακρεουργήσουν, είπαν ποτέ ότι αποκαταστάθηκα από τον Κώστα τον Σημίτη στις 15 Ιουλίου 2003; Ούτε στα ψιλά. δεν γράφτηκε! Είπαν ποτέ ότι καταδίκασαν τον Αγιοστρατίτη τον δικηγόρο και τον Τριανταφυλόπουλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας τελεσίδικα; Ποτέ.

Έδειξε ποτέ κανείς την πρότασή του εναρμονισμού με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, σε σχέση με τα παίγνια, την οποία κατέθεσα επισήμως οκτώ ημέρες προτού μου γίνει η επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών –τα Πρακτικά της Επιτροπής παιγνίων είναι εδώ- με τη συνυπογραφή του κ. Ρεγκούζα;

Και τότε μάλιστα ήταν ο κ. Γκατζής και ο κ. Λαφαζάνης στη διακομματική που εκπονήσαμε τις απόψεις. Ειπώθηκε ποτέ τίποτε; Όχι. Και τότε, τι νόημα έχει να είναι κανείς σε αυτό το έδρανο, όπου έχει διαταχθεί αποσιώπηση; Ξέρετε, κατά βάθος όλοι έχετε κάτι να πείτε, όλοι όσοι έχετε υπαχθεί σε αυτό το παιχνίδι, όλοι όσοι έχετε υπηρετήσει αυτό το σύστημα, όσοι είστε μέρος του συστήματος. Οι ημέτεροι.

Έχετε να πείτε, υπερασπιστήκαμε τα ιδιοτελή προσωπικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα των αφεντικών μας. Δεν ξέρω ποιος εισαγγελέας θα σήκωνε το βάρος μιας τέτοιας υπόθεσης. Το έγκλημα είναι διαρκές και διακομματικό.

Εμένα, πάντως, κανείς δεν με κάλεσε ποτέ να μου πει, ακόμη και όταν έκανα υπομνήματα, τι γίνεται, πώς θα ξεμπλοκάρουμε τη χώρα και γιατί η δημοκρατία θα βάλλεται συνεχώς. Κανείς.

Πρέπει να πω ότι είναι από τις σπάνιες φορές που αισθάνομαι αυτήν τη ματαιότητα του να είναι κανείς στο Βήμα.

Να έχει κάνει εβδομήντα πέντε ομιλίες, να μην έχει παίξει ούτε μία γραμμή από κανένα Μέσο Ενημέρωσης, σχεδόν, μία φορά κατ’ εξαίρεση και όχι σε σχέση με το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου, αλλά το εάν είναι εγκεκριμένος και εάν υπάρχει η άνωθεν εντολή. Αυτός είναι κομμένος.

Ακούστε κάτι, κύριοι: Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Αυτό που αισθάνομαι εγώ για το βρώμικο σύστημα της απαλλαγής των ευθυνών και των τιμωριών που θα έπρεπε να κάνει μεταξύ τους, γιατί θα πρέπει να ξηλωθεί όλο το πουλόβερ, εάν ξεκίναγε από κάποιον και επειδή υπήρξα κάποτε άλλοθι, βαράτε εμένα που δεν τα πήρα, που δεν είχα καμία απολαβή από το σύστημα, που ήμουν ενάντια στο σύστημα, που καταφέρθηκα στο σύστημα και του χάλασα τα σχέδια.

Το πιάτο θα παραμείνει κρύο, αλλά θα σερβιριστεί σε όλους σας, σε όλους όσους οφείλει να σερβιριστεί. Δεν θα είναι ο τελευταίος μου πολιτικός λόγος, αλλά να ξέρετε ένα πράγμα:

Για την τιμή και την αξιοπρέπειά μου -ξεπερνάω τα κομματικά πλαίσια και δεν χρεώνω στο Κόμμα την προσωπική στάση και δεν ομολογώ ότι είναι ποτέ προς τιμήν του- θα κάνω ό,τι πρέπει.

Δεν θα νιώσω τη θλίψη που θέλετε μέσα μου για εσάς. Εάν εγώ είμαι επικίνδυνος για το σύστημα, άρα πρέπει να αποσιωπηθώ και εσείς είστε εύχρηστοι για το σύστημα, άρα πρέπει να αναδειχθείτε, θα το κρίνει και ο λαός. Αλλά αυτή η αναμέτρηση, θα έχει βάθος.

Δεν θέλω να κάνω ζημιά στο πολιτικό κόμμα με το οποίο συνεργάζομαι. Εγώ μπορώ να κατονομάσω τους επιχειρηματίες και να πω πολλά, με αποδείξεις, αν μου το επιτρέψει η Δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πρωτόπαππα, που ήρθε στην Αίθουσα. Κύριε Πρωτόπαππα, Παγκράτι, Δαμάρεως 100, από πάνω γωνία, Αρίβου και Δαμάρεως, η θεία μου, εκεί που έμενα εγώ, απέναντι από το δικό σας διαμέρισμα. Πείτε που μένετε τώρα και μετά πάρτε το λόγο!

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ : Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε, κύριε Χρυσανθακόπουλε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα τιμής του πολιτικού κόσμου και δεν νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να μπαίνει στην Αίθουσα και να λέει ό,τι θέλει, ακόπως, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις και χωρίς ονόματα και να ρίχνει σκιές και να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και εντυπώσεις σε βάρος του πολιτικού κόσμου της χώρας, σε βάρος βουλευτών και, εν πάση περιπτώσει, ανθρώπων, που ασχολούνται με την πολιτική. Αν κάποιος είναι διαβρωμένος, αν κάποιος είναι διεφθαρμένος, αν κάποιος είναι στη διαπλοκή οφείλει να κατονομαστεί και να τιμωρηθεί.

Απαιτούμε, λοιπόν, από τον κ. Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος μίλησε για 80 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μισθοδοτούνται ή, εν πάση περιπτώσει, χρηματοδοτούνται από κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες, να ονομάσει ποιοι είναι, με ονόματα και επώνυμα και βεβαίως εν συνεχεία, αφού τους ονομάσει, να καταθέσει και στη Δικαιοσύνη τα σχετικά στοιχεία ή να υποστεί τις συνέπειες του νόμου περί συκοφαντικής δυσφήμισης, εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε ούτε μύγα στο σπαθί μας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε, κύριε Πρωτόπαππα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγάλη μου η τιμή που ο κ. Πρωτόπαππας τα είπε αυτά. Οι σκουληκόμυγες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Νέας Δημοκρατίας και όλοι αυτοί, οι οποίοι κάθονται στα λερωμένα σπαθιά των δημίων του ελληνικού λαού, ξέρουν πολύ καλά τι λέω. Είναι γνωστό στους πάντες. Στον πόλεμο συμφερόντων, όταν συγκρούεται η μία ομάδα από την άλλη βγαίνει η «Ελευθεροτυπία» και καταγγέλλει τους τάδε και παρακαταγγέλλει τους τάδε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Ονόματα, κύριε Πρόεδρε. Τα παιγνίδια τελείωσαν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σας παρακαλώ, κύριε Πρωτόπαππα. Θα πω και τα ονόματα.

Θα ξεκινήσετε όλοι σας και θα δεχθείτε το πόθεν έσχες και το άνοιγμα λογαριασμών και των offshore όλων, δίχως καμία παρεμπόδιση, γιατί τα έχετε συγκαλύψει όλα.

Θα ανοίξετε τα ταμεία του κόμματός σας και τους κομιστές, οι οποίοι κρατούσαν και ποσοστά και θα κάνετε λογαριασμούς. Γιατί εδώ απαγορεύσατε να έρθουν να καταθέσουν. Θα είστε σαφείς και συγκεκριμένοι γιατί είστε κατηγορούμενοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν είμαι εγώ κατηγορούμενος που σας ονομάζω.

Και αν έχετε ευθιξία, προσωπική, θα μου απαντήσετε γιατί, όταν εγώ βαλλόμουν από το σύστημα και σας ζήτησα, κάνοντας αγωγή στον ΑΛΦΑ, όταν εμφανιζόταν ως περιφερειακός σταθμός, μου είπατε «είναι δικός μας άνθρωπος», δεν μου δώσατε τα χαρτιά της ιδιοκτησίας του σταθμού, δεν μπόρεσα να κάνω το καθήκον μου σαν Βουλευτής, για την υπόληψή μου.

Συγκαλύψατε τα πάντα. Έγιναν δικαστήρια, τα οποία στη συνέχεια αναιρέθηκαν, παρενέβη το παραδικαστικό για να αλλάξει η απόφαση με την κυρία Δαβίου και έγινε δικαστήριο στο οποίο μετά από 18 μήνες ο εισηγητής δεν έφερε εισήγηση, για να συγκαλύψει την απέναντί μου επίθεση.

Το σύστημα όλο, το δικό σας, είναι γνωστό. Και έχετε θράσος να λέτε εδώ πέρα ποιοι; Είστε οι βαρόνοι του συστήματος, διότι εμένα κανένα από αυτά τα μέσα ενημέρωσης δεν μου επιτρέπει να εμφανιστώ και ξέρετε γιατί; Μου το έχει πει τιμιότατα ο κ. Χατζηνικολάου στην τελευταία εκπομπή που βρέθηκα κάποτε στο MEGA: «Εμείς θέλουμε να έρχεσαι, αλλά δεν θα καταφέρεσαι ποτέ απέναντι στα αφεντικά μας».

Το είπε τιμιότατα ο άνθρωπος, γιατί έκανε τη δουλειά του. Επίσης, είναι γνωστό εκ μέρους του συγκροτήματος απέναντι στο Σημίτη ότι του έλεγαν: «Είναι εμπόδιο στη σχέση μας ο Χρυσανθακόπουλος». Τα λιβελογραφήματα εναντίον μου!

Και σήμερα ξεκίνησα κοιτώντας σας στα μάτια -γιατί εγώ μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια- και ζητώντας σας να ξεκαθαρίσετε τη στάση μας απέναντί μου σε αυτό που ψηφίζετε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το 2002 προειδοποίησα ότι θα μας καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί καταργείτε τα τεχνικά παίγνια. Αφήστε τα τυχερά. Θα πληρώσετε από την τσέπη σας τα 32.000 που πέφτουν καθημερινά πρόστιμο εις βάρος του ελληνικού λαού γιατί ψηφίσατε λάθος νόμο τότε;

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κι εγώ προσωπικά βλέπω με πολύ συμπάθεια τον κύριο συνάδελφο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σήμερα. Κατανοούμε το πρόβλημά του.

Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια αυτό το θέμα έπρεπε να έχει λήξει και για τον ίδιο. Άλλωστε έχει τύχει και της επιβεβαίωσης του εκλογικού σώματος της εκλογικής του περιφέρειας και νομίζω ότι αυτή η πίκρα, την οποία έβγαλε, δεν μπορεί να στρέφεται κατά του πολιτικού συστήματος των συναδέλφων Βουλευτών.