Μαρ 27, 2013

Posted in ΑΡΘΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Προβολές Άρθρου : (470)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 4 ΤΡΙΣ ΔΟΛ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 4 ΤΡΙΣ ΔΟΛ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Περίληψη:http://youtu.be/bKpOJ2eY3nI
ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ (ΔΙΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ) ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ 90% ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο εσωτερικό δανεισμό ύψους 4 τρισ. δολ. με τον συνήθη τρόπο της εκτύπωσης επιπλέον χρημάτων.
Και αυτό γιατί δεν πρέπει να δανειστεί μόνο αρκετά χρήματα για την χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών για το τρέχον έτος, πρέπει επίσης να «κυλήσει» και το υφιστάμενο χρέος που έχει φθάσει σε στάδιο ωρίμανσης.
Φυσικά, ποτέ η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν πληρώνει τίποτα από αυτό το χρέος. Αντ ‘αυτού, παίρνει ουσιαστικά νέα χρέη για να καλύψει τα παλιά. Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δανείζεται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο από ό, τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι Αμερικανοί.
Για το οικονομικό έτος 2013, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα είναι περίπου $ 845.000 εκατομμύρια ,αλλά συν τοις άλλοις η κυβέρνηση θα πρέπει να δανειστεί περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή παλαιού χρέους που ωριμάζει.
Συνολικά, η αμερικανική κυβέρνηση θα δανειστεί σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, και ο αριθμός αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμη υψηλότερος το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει μια κρίση εφ ‘όσον τα επιτόκια παραμείνουν εξαιρετικά χαμηλά, αλλά αν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά , το παιχνίδι θα αλλάξει δραματικά.
Κατά την τελευταία δεκαετία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσθέσει περισσότερα από 11 τρις δολάρια στο εθνικό της χρέος σε μια εποχή που η οικονομία των ΗΠΑ έχει σταθερή πτώση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη περισσότερο δημόσιο χρέος ανά κάτοικο από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία ή την Ισπανία.
Στο σημείο αυτό, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου του δημόσιου χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο. Προς το παρόν όλα είναι εντάξει επειδή τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά. Αλλά τι πρόκειται να συμβεί όταν τα επιτόκια επιστρέψουν σε ορθολογικά επίπεδα;
Πώς θα είναι σε θέση η κυβέρνηση των ΗΠΑ να δανειστεί τα τρισεκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται κάθε χρόνο; Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να προσέχετε τα επιτόκια. Όταν αρχίσουν να εκτοξεύονται στα ύψη, το μεγάλο πρόβλημα είναι μπροστά.
Α) η επίθεση στην Κύπρο με το κούρεμα είναι νέο τραπεζιτικό ήθος τετελεσμένο για το επερχόμενο 90% και άνω κούρεμα του δολαρίου και του Ευρώ εν όψει του νέου Παγκόσμιου Νομίσματος. Αυτό θα είναι το επίπεδο ανταλλαγής με το νέο Παγκόσμιο Νόμισμα! Αυτό ισοδυναμεί και με την χρεοκοπία της Κίνας.Το πραξικόπημα αυτό θα εφαρμοστεί σύντομα εν όψει της απειλής της Κίνας να κάνει του γουάν διεθνές νόμισμα.Δείτε ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

http://youtu.be/bKpOJ2eY3nI

Επίσης σκεφθείτε την αγορά γής και χρυσού παγκοσμίως από όλους τους μεγάλους επενδυτές που έγινε το 2012! Αγόρασαν την μισή Αφρική!
Β) η προσέγγιση του Ισραήλ στην Τουρκία και το «παύσατε πύρ» του Οτσαλάν είναι προαναγγελία της επίθεσης στο Ιράν το άμεσο προσεχές διάστημα, (έμμεση επίθεση στην Κίνα με αποκλεισμό ενεργειακών πόρων).
Γ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.. δηλαδή εσείς χάψατε το παραμύθι ότι η Ρωσία αδιαφορεί για την Κύπρο; απλά δικαιούται ανταλλάγματα που ο ΑΝΑΝ-στασιάδης δεν δίνει, απλά πράγματα… Οι Ρώσοι ζήτησαν ανεφοδιασμό (όχι βάσεις) του στόλου για να εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου και οικόπεδα φυσικού αερίου έναντι κάποιων δις ΕΥΡΩ! Αυτό σημαίνει διακρατικές σχέσεις αμοιβαιότητας! Πχ το Ισραήλ έδωσε το φυσικό του αέριο του οικοπέδου Ταμάρ στους Ρώσους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 2012
Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, υπάρχει περίπου χρέος $56 τρισ. στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά υπάρχουν μόλις $9 τρισ. στους τραπεζικούς λογαριασμούς..

Συνολικά, υπάρχει ένα χρέος $190 τρισ. στον πλανήτη. Αλλά το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι μόνο $70 τρισ. Και η απόλυτη εθνική αξία όλων των παραγώγων, σε όλο τον κόσμο, είναι μεταξύ $600 και $1500 τρισ. ! Άρα, έχουμε ένα γιγαντιαίο πρόβλημα στα χέρια μας.

Ζούμε τη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική φούσκα στην ιστορία και δεν θα πάρει πολύ για την ανατροπή του όλου πράγματος. Και, όταν σκάσει, θα είναι η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική καταστροφή στην ιστορία του πλανήτη.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι σήμερα τόσο αλληλένδετο όσο ποτέ πριν, και μία κρίση σε μία τράπεζα ή σε μία περιοχή του πλανήτη μπορεί να επεκταθεί με ταχύτητα φωτός.
Το συνολικό ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μοχλεύεται με αναλογία 26 προς 1 αυτή τη στιγμή. Μία πτώση στην αξία των περιουσιακών στοιχείων, της τάξης του 4%, θα εξαφάνιζε οριστικά το μετοχικό κεφάλαιο πολλών από αυτές τις τράπεζες, και από τη στιγμή, που θα ξεκινούσε ο χρηματοοικονομικός πανικός, θα μπορούσαμε να δούμε σημαντικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα να αρχίζουν να καταρρέουν σαν ντόμινο.

το σχήμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής πυραμίδας σε αριθμούς :

– $9,283,000,000,000 : Ο απόλυτος αριθμός όλων των τραπεζικών καταθέσεων στις ΗΠΑ. Το FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) έχει μόλις 25 δισ. δολάρια στα εγγυοδοτικά ταμεία καταθέσεων, όπου υποτίθεται ότι «εγγυάται» για αυτές τις καταθέσεις. Με άλλα λόγια, η αναλογία όλων των καταθέσεων προς τα ποσά των εγγυήσεων είναι μεγαλύτερη από 371 προς 1.
– $10,012,800,000,000 : Ο συνολικός αριθμός των υποθηκών για δάνεια στις ΗΠΑ. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να πάρετε όλα τα χρήματα από όλες τις τράπεζες στην Αμερική, και ακόμη δεν θα είστε σε θέση να το καλύψετε.
– $10,409,500,000,000 : Το ποσό Μ2 της προσφοράς χρήματος στις ΗΠΑ. Αυτή είναι ίσως η πιο γνωστή μονάδα μέτρησης των συνολικών χρημάτων στη αμερικάνικη οικονομία.
– $15,094,000,000,000 : Το αμερικάνικο ΑΕΠ. Μετράει όλη την αμερικάνικη δραστηριότητα, ενός έτους, στις ΗΠΑ.
– $16,749,269,587,407.53 : Η έκταση του δημοσίου χρέους στις ΗΠΑ. Έχει αυξηθεί περισσότερο από $10 τρισ. τα τελευταία 10 χρόνια.
– $32,000,000,000,000 : Ο απόλυτος αριθμός χρημάτων, τα οποία η παγκόσμια ελίτ έχει εναποθέσει σε offshore τραπεζικούς λογαριασμούς (το ποσό που γνωρίζουμε).
– $50,230,844,000,000 : Ο απόλυτος αριθμός των δημοσίων χρεών ανά τον κόσμο.
– $56,280,790,000,000 : Ο απόλυτος αριθμός χρέους (κυβέρνηση, επιχειρήσεις, καταναλωτές κ.ο.κ.) στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στις ΗΠΑ.
– $61,000,000,000,000 : Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 50 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου.
– $70,000,000,000,000 : Το κατά προσέγγιση συνολικό παγκόσμιο ΑΕΠ.
– $190,000,000,000,000 : Η κατά προσέγγιση έκταση του απόλυτου χρέους παγκοσμίως. Έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.
– $212,525,587,000,000 : Σύμφωνα με την αμερικάνικη κυβέρνηση, αυτή είναι η θεωρητική αξία των παραγώγων, που κατέχουν οι 25 μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ. Αλλά, αυτές οι τράπεζες έχουν περιουσιακά στοιχεία ύψους $8,9 τρισ.. Με άλλα λόγια, η έκθεση των μεγαλύτερων τραπεζών μας σε παράγωγα ξεπερνά τα απόλυτα κεφάλαιά τους κατά μία αναλογία περίπου 24 προς 1.
– $600,000,000,000,000 έως $1,500,000,000,000,000 : Οι εκτιμήσεις της απόλυτης θεωρητικής αξίας όλων των παραγώγων παγκοσμίως. Με βάση την υψηλότερη εκτίμηση, η αναλογία των παραγώγων προς το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι μεγαλύτερη του 21 προς 1.
Αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε την εικόνα ;

Κάθε μέρα, ο απόλυτος αριθμός του χρέους θα συνεχίζει να αυξάνει γρηγορότερα από τον απόλυτο αριθμό των χρημάτων, μέχρι την ημέρα που αυτή η φούσκα θα σκάσει.
Το επόμενο κύμα της οικονομικής κατάρρευσης προσεγγίζει με γοργούς ρυθμούς. Μία πλήρη εξέλιξη της οικονομικής ύφεσης έχει ήδη ξεκινήσει στη νότια Ευρώπη. Η ανεργία βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ και η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται γρήγορα.

Και, μόλις το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Σλοβενίας πέφτουν και ότι θα χρειαστούν 1 δισ. ευρώ για να διασωθούν.

Το ντόμινο έχει ξεκινήσει και οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν ανέγγιχτες. Στην πραγματικότητα, τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά προβλήματα, που έχουν ποτέ βιώσει οι ΗΠΑ, είναι στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχει περίπτωση το σχήμα της χρηματοπιστωτικής πυραμίδας να συνεχίσει να κρατιέται ζωντανό για πολύ καιρό ακόμη. Κατά κάποιο τρόπο, βαδίζει προς την απόλυτη κατάρρευση. Όταν αυτό συμβεί, θα είστε έτοιμοι;